Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

A királynő kalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A bevonathoz

7,5 dkg cukrozott citromhéj
1 evőkanál porcukor a sütemény meghintéséhez
5 dkg porcukor
20 dkg nyers marcipánmassza
20 dkg citromlekvár vagy narancsdzsem
A sütőforma kikenéséhez

Rama Sütőmargarin
A tésztához

27,5 dkg finomliszt
9 db tojás
fél teáskanál reszelt citromhéj
27,5 dkg porcukor
2 evőkanál rum
10 dkg cukrozott citromhéj
10 dkg mazsola
15 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés:
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja.
A margarint 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A lisztet a lecsepegtetett mazsolával és a cukrozott citromhéjjal összekeverjük.
A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá felverjük, egyharmadát a margarinos tojáskrémhez adjuk. A maradék fehérjehabot és a liszt-gyümölcs keveréket váltakozva a margarinos krémhez keverjük.
A tésztát a margarinnal kikent sütőformába töltjük és előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 70 percig sütjük, majd a formából kivéve lehűtjük.
A citromlekvárt áttörjük, hogy teljesen sima állagot kapjunk, majd ezzel (vagy a narancsdzsemmel) megkenjük a kalács külső felületét. A nyers marcipánmasszát porcukorral átgyúrjuk, majd két fólia között kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és bevonjuk a kalács teljes felületét. A tetejét aprított, cukrozott citromhéjdarabokkal díszítjük, majd megszórjuk porcukorral.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pöti mézeskalácsa » Hercegnő kalácsa » Betty mézeskalácsa » Csokoládé-királynő szelet
» Tésztasaláták királynője » Szegények kalácsa » Nagyi kalácsa » Almás rakottas
» Töltött vaniliás kifli » Répás- almás kókuszgolyó » Diókrémes szelet » Farsangi csokis süni
» Kínai gyöngyök » Vakondtúrás torta-1 » Narancsos kocka » Hájastészta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.