Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káplán krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás sárgája
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 1/2 dkg szalalkáli
1 dl langyos tej

Krém:

3 tojás sárgája
20 dkg porcukor
fél liter tej
4 dkg liszt
1 cs. van.cukor
5 dkg vaj
3 tojás habja

Elkészítés:
A tésztához valókat összeállítjuk a tejben feloldott szalalkálival, s 3 lapot nyújtunk.
A közepes méretű tepsi tetején,sütőpapíron kisütjük őket --hamar sül.
Krém:
A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a lisztet, s simára kavarjuk.
Felöntjük a felforralt tejjel, s sűrűre főzzük.
Még melegen belekeverjük a vajat,s óvatosan, hogy ne törjön, a kemény tojáshabot.
Megtöltjük a lapokat,tetejét vaníliás porcukorral szórjuk, másnap szeleteljük.
Cukor helyett csokimáz is kerülhet rá.
Nagyon finom, és könnyű süti!


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós krémes retro » Karamellás fincsi krémes » Sajtkrémes cukkiniragu » Túrókrémes alma
» Krémes-diós kifli » Krémes - klasszikus » Az én francia krémesem » Rózsaszín krémes
» Mogyorókrémes sajttorta » Pudingos-túrós krémes » Szalakális omlós krémes » Diós-kakaókrémes muffin
» Krémes sárgadinnyeleves » Sajtkrémes melegszendvics » Krémes » Karamellás almás krémes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.