Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás kelt gombóc (sváb étel) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
maradék töltött káposzta,

A gombóchoz:

3 dl tej
1 cs. szárított élesztő
pici cukor
1 kk. só
liszt, amennyit felvesz
5 dkg zsír

Elkészítés:
Tejben felfuttatjuk az élesztőt, egy kis cukorral, sóval és liszttel összedolgozzuk, a végén a zsiradékot adjuk hozzá. Ha megkelt, kinyújtjuk 2-3 cm vastagra, fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
A maradék töltött káposztát meglangyosítjuk és kétfelé vesszük. (Akkora lábasban, vagy magas szélű tepsiben készítjük, hogy a gombócok elférjenek.)Beleöntjük a káposzta egyik felét. Minden egyes gombócot belemártogatunk a káposzta levébe és szorosan egymás mellé rakjuk őket az edényben. Végül ráöntjük a káposzta másik felét és közepesen forró sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
Letakarni nem kell, a sütőt ne nagyon nyitogassuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libaleves maceszgombóccal » Nyírségi gombócleves 2. » Bakonyi betyárgombóc » Káposztás parasztsaláta
» Káposztás egytál » Nyírségi gombócleves » Texasi káposztasaláta » Burgonyás szilvás gombóc
» Szivárványos szilvásgombóc » Káposztás-paszuly » Káposztás sztrapacska II. » Káposztás lepény Ági módra
» Kelkáposztás krumplileves » Zsemlegombóc vadashoz » Káposztás burgonya » Szilvás gombóc diétásan


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.