Tutireceptek.hu fejléc

Töltött gombóc almával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g alma
200 g búzadara
200 ml tej
3 tojás
4 evőkanál cukor
1 kk fahéj
6 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
1 teáskanál olaj
1 tk citromlé
1 tk vanília

Elkészítés:
Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük az összes hozzávalót, majd annyi zsemlemorzsát, hogy formálható legyen és ne legyen nagyon ragadós.Mutatós gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő, picit cukros vízben kifőzzük őket, egészen addig, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, majd félretesszük hűlni.Maradék zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd meghempergetjük benne a gombócokat. Vaníliás cukorral leszórva tálaljuk!


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült vadliba birsalmával » Gombóc leves » Gombócos töltött káposzta » Rizsgombóc sajtmártással
» Szabolcsi töltött káposzta » Töltött paprika rántva » Töltött bundás kenyér » Zellersaláta almával
» Céklafőzelék almával » Töltött lángos » Töltött csiga másként » Töltött gombafejek rántva
» Pehely könnyű túrógombóc » Andi töltött ostyája » Töltött ostya 2. » Sonkás túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.