Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött gombóc almával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g alma
200 g búzadara
200 ml tej
3 tojás
4 evőkanál cukor
1 kk fahéj
6 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
1 teáskanál olaj
1 tk citromlé
1 tk vanília

Elkészítés:
Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük az összes hozzávalót, majd annyi zsemlemorzsát, hogy formálható legyen és ne legyen nagyon ragadós.Mutatós gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő, picit cukros vízben kifőzzük őket, egészen addig, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, majd félretesszük hűlni.Maradék zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd meghempergetjük benne a gombócokat. Vaníliás cukorral leszórva tálaljuk!


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás gombóc » Csirkemájjal töltött cékla » Andi túró gombóca » Sütőtökös töltött krumpli
» Répás, töltött csirkecomb » Medvehagymás túrógombóc » Szilvalekváros kelt gombóc » Aszalt szilvás húsgombócok
» Töltött padlizsán update 1 » Töltött szőlőlevélkék » Pulykacomb sültalmával » Sonkával töltött batyu
» Zserbógombóc » Ricottával töltött cukkini » Sajttal töltött virsli » Szardíniás töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.