| Töltött gombóc almával receptEgytálételek Hozzávalók: 500 g alma 200 g búzadara 200 ml tej 3 tojás 4 evőkanál cukor 1 kk fahéj 6 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz 1 teáskanál olaj 1 tk citromlé 1 tk vanília Elkészítés: Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük az összes hozzávalót, majd annyi zsemlemorzsát, hogy formálható legyen és ne legyen nagyon ragadós.Mutatós gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő, picit cukros vízben kifőzzük őket, egészen addig, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, majd félretesszük hűlni.Maradék zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd meghempergetjük benne a gombócokat. Vaníliás cukorral leszórva tálaljuk! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |