Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött gombóc almával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g alma
200 g búzadara
200 ml tej
3 tojás
4 evőkanál cukor
1 kk fahéj
6 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
1 teáskanál olaj
1 tk citromlé
1 tk vanília

Elkészítés:
Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük az összes hozzávalót, majd annyi zsemlemorzsát, hogy formálható legyen és ne legyen nagyon ragadós.Mutatós gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő, picit cukros vízben kifőzzük őket, egészen addig, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, majd félretesszük hűlni.Maradék zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd meghempergetjük benne a gombócokat. Vaníliás cukorral leszórva tálaljuk!


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült zsemlegombóc » Brokkolival töltött fasírt » Töltött padlizsán » Töltött kifli 2.
» Töltött gombafejek » Gombával töltött tojás » Töltött patisszon » Görög húsgombócok
» Töltött, göngyölt karaj » Ropogós krumpligombóc » Paleo grízgombóc leves » Light mini túrógombóc
» Sült töltött paprika » Töltött tok » Töltött csörögefánk » Töltött apró kifli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.