Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi húsgombóc recept recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg burgonys tészta
30 dkg darált sertéslapocka
1 vöröshagyma
1 ek. olaj
só,
bors
pirospaprika
petrezselyem
1 zöld paprika
1 paradicsom
1 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A darált sertéslapockából egy pörköltet készítünk, majd a levét félretesszük, a húst pedig apróra felvágjuk. Eközben a burgonys tésztát kinyújtjuk, kb. 5*5 cm-es kockákat vágunk ki belőle, és ezekre tesszük a húst. A tésztát összezárjuk, gombóc alakúra formázzuk, majd vízbe feltesszük főni. Ezután egy jénaiba tesszük őket, rátöltjük a tejföllel elkevert pörköltlevet, és a tetejére szórjuk a sajtot. Végül a sütőben megsütjük, és már kínálhatjuk is.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi tészta » Alföldi pulykaraguleves » Lestyános húsgombóc » Feketeerdő-torta recept
» Alföldi füstölt disznósajt » Vadas húsgombóc » Kedvenc szelet recept » Alföldi zúzapörkölt
» Mediterrán húsgombócok » Különleges húsgombócleves » Gombás húsgombóc » Alföldi toroskáposzta
» Húsgombócok sajtmártással » Alföldi betyárleves » Sajtleves húsgombóccal » Húsgombóc kicsit másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.