Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

"Kapucnika" recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50dkg liszt,25dkg margarin,2 tojás,só,reszelt káposzta,2dl tej,kis cukor,2.5dkg élesztő,bors,kicsi olaj

Elkészítés:
A lisztet tálba szórjuk,közepébe lyukat vályunk,ebbe fogjuk beleönteni a a tejben kis cukorban felfuttatott élesztőt.Aztán bele 1 tojás,és a margarint is belemorzsoljuk.Ezt jól összegyúrjuk,lágy,könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk.Legalább fél órát hagyjuk kelni.Közben a káposztát kicsi olajon sóval ,borssal fűszerezve megpirítjuk.A tésztát kinyújtjuk úgy fél centi vastagra,és egyforma négyzet alakú darabokra vágjuk.Minden kis négyzetbe töltünk annyi káposztát hogy ne folyjon ki,és a négyzeteket batyura hajtjuk.Hajtással lefelé tesszük kivajazott vagy zsírpapíros tepsibe,és a tetejét megkenjük egy felvert tojással.Aranybarnára sütjük.

Tanácsok:
Hőlégkeveréses sütőben kb.170fokon 20-25percig sütjük,gázsütőben közepes lángon kb.20-25perc
Ebből a tésztából csinálhatsz akár pogácsát vagy sajtos rudat is vagy más tölteléket is tehetsz bele.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: juhaszcsalad3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás tészta » Tarka csirkés tészta » Sonkás-tarjás batyu » Hamis sonkás rakott tészta
» Töki ponpon /Langalló/ » Feher martas tesztara » Spagetti rákocskákkal » Strasbourgi Pizza
» Ketchupos tészta » Rakott spagetti 2. » Finom sajtos tészta » Túrós palacsinta rakottas
» Kolbászos penne » Férjem sztrapacskája » Spagetti garnélás raguval » Burgonyás sós pite


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.