Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Palacsinta:
2 db tojás, 30 dkg liszt, 6 dl tej, 2 dl víz, 2 ek kristálycukor, fél tk só
Töltelék:
4 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 ek méz, 2 ek víz, 2 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A hozzávalókból a szokott módon palacsinta tésztát kavarunk, és egy órácskára pihenni tesszük a sütés előtt. Közben a felforrósítjuk a vajat vagy margarint, cukorral elkeverjük, és kb. 5-7 percig állandóan keverjük, majd miután hozzáadtunk csipetnyi sót (amitől különleges utóízt kap!), belevegyítjük a tejszínnel elkevert mézet, vizet, vaníliás cukrot, s megint kevergetjük vagy 10 percig, hogy összeálljon.
Míg a palacsintát kisütjük, a karamella kihűl. A kész palacsintákat ezzel töltjük, esetleg tejszínhabbal díszítjük, tálaljuk.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsinta. » Palacsinta forralt borban » Karamellás dió » Habos túrós palacsinta
» Túrós palacsintapite » Karamellás réteges pite » "Cordon Bleu"-palacsinta » "Fekete" palacsinta
» Finn tepsis palacsinta » Csipkés palacsinta » Zöldfűszeres palacsinta » Almás palacsintalepény
» Zöldborsós palacsinta » Csúsztatott palacsinta II. » Update 1 Zabos palacsinta » Pikáns palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.