Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás zabkása recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 személynek:
1-2 evőkanál cukor
2 dl tej
fél bögrényi zabpehely

Elkészítés:
Ennek az ételnek az alapja a karamellás tej. Először alacsony lángon karamellizálom a cukrot (ízlés szerint 1 vagy 2 kanál). Mikor teljesen felolvadt és szép barnás színt kapott, felöntöm tejjel. Erősebb tűzön melegítem a tejet addig, amíg kavargatás közben teljesen felolvad benne az égetett cukor. Ezután hozzáadom a zabot, ízlés szerinti mennyiséget, ki mennyire szereti sűrűn. Folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5 perc alatt elkészül. Aki édesebben szereti, utólag még adhat hozzá cukrot.
recept: Astridhun


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás tejberízs » Mézkaramellás sült banán » Karamellás-diós golyó » Tojásos zabkása
» Karamellás habos süti » Karamellás palacsinta » Karamellás-csirkemell » Kávés karamellás tej
» Karamellás csiga » Karamellás ananásztorta » Karamellás ostya » Karamellás dió
» Karamellás Sport szelet » Körtés-karamellás süti » Banános-kókuszos zabkása » Karamellás réteges pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.