Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás zabkása recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 személynek:
1-2 evőkanál cukor
2 dl tej
fél bögrényi zabpehely

Elkészítés:
Ennek az ételnek az alapja a karamellás tej. Először alacsony lángon karamellizálom a cukrot (ízlés szerint 1 vagy 2 kanál). Mikor teljesen felolvadt és szép barnás színt kapott, felöntöm tejjel. Erősebb tűzön melegítem a tejet addig, amíg kavargatás közben teljesen felolvad benne az égetett cukor. Ezután hozzáadom a zabot, ízlés szerinti mennyiséget, ki mennyire szereti sűrűn. Folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5 perc alatt elkészül. Aki édesebben szereti, utólag még adhat hozzá cukrot.
recept: Astridhun


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás gesztenyetorta » Karamellás mandulafánk » Gyors zabkása » Karamellás-csirkemell
» Karamellás tejberízs » Karamellás-diós golyó » Kávés karamellás tej » Karamellás palacsinta
» Körtés zabkása » Tojásos zabkása » Csokis-karamellás körték » Karamellás fagylalttorta
» Karamellás almatorta » Karamellás Sport szelet » Meggyes zabkása » Karamellás szelet


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.