Tutireceptek.hu fejléc

Román palacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
1 ek. zsír
1 csapott tk. só
víz
10-15 dkg sajt

Elkészítés:
A lisztet, a tojást és a zsírt összemorzsoljuk egy tálban. Ezután annyi sós vizet adunk hozzá, hogy puha, könnyen dolgozható tésztát kapjunk.
Kb. 10-15 percet hagyjuk pihenni.
Ezután apró cipókat formálunk. Nyújtjuk mindegyiket, közepébe reszelt sajtot helyezünk.
Ráhajtjuk a tészta másik felét, majd olajban hirtelen kisütjük.

Tanácsok:
Még melegen fogyasszuk!
Rakhatunk tölteléknek kikavart túrót is.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: ppiiccii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos palacsinta » Csipkés palacsinta » Diétás amerikai palacsinta » Meggyes tepsis palacsinta
» Sonkával rakott palacsinta » Kelt almás palacsinta » Csúsztatott palacsinta II. » Hargitai rakott palacsinta
» "Cordon Bleu"-palacsinta » Nászutas palacsintánk » Sonkás palacsintabatyu » Erdélyi túrós palacsinta
» Holland palacsinta » Gesztenyekrémes palacsinta » Pikáns túrós palacsinta » Zöldfűszeres palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.