Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi sajt, II. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 1 l tej, 6 dkg vaj, 1 csokor kapor, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 csapott teáskanál só és õrölt fehér bors, késhegynyi szódabikarbóna, 1 tojás

Elkészítés:
A tejet felforralom, és a szétmorzsolt tehéntúrót beleteszem. Még egyszer felforralom, majd szitán (vagy tésztaszûrõben) lecsöpögtetem. A visszamaradt szilárd részt 5 dkg vajjal állandóan kevergetve kis lángon addig fõzöm, amíg az egész nyúlósra nem olvad. Ekkor hagyom kihûlni, majd összekeverem a fûszerekkel, a finomra metélt kaporral, a szódabikarbónával, a tisztított, zúzott fokhagymával és beledolgozom a tojást. A maradék vajjal kikenek egy kerek tûzálló tálat vagy lábost és a sajtmasszát beleöntöm. Jól belenyomkodom, és ha teljesen hideg, akkor letakarva a hûtõszekrényben dermesztem egy napig. Ezután deszkájára borítom és szikkasztom 24 órán át. A következõ napon már fogyasztható. A fûszereket tetszés szerint változtatni is lehet.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Érlelt sajt » Sonkás-sajtos muffin » Sós rúd » Egyszerű, de finom pogácsa
» Juhsajt házilag » Sajtos muffin » Túrós sós rúdacskák » Magos sajtos rúd
» Sajtos kifli » Házi tehéntúró » Gyors sajtos pogácsa » Sonkás kifli
» Bence pogacsa » Túrós pogi egyszerűen » Sajtos bolyhocska » Magyaros muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.