| Karfiolfelfújt (4 adagot ad ki) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 kis fej karfiol 8 vékony szelet gépsonka egy csokor petrezselyem egy kevés citromlé egy csipetnyi cukor egy kevés só frissen õrölt bors 5 dkg vaj 5 dkg liszt 5 dl tej 2 tojássárgája egy kevés õrölt szerecsendió 9 dkg reszelt sajt vaj a tálhoz Elkészítés: -A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk. -Sóval, egy kevés cukorral és citromlével ízesített vizet forralunk, beletesszük a karfiolt és letakarva nem túl puhára fõzzük. -A fõzõlében hagyjuk kihûlni, majd az egyik karfiolt rózsáira szedjük. -A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk. -Egy tûzálló tálat kivajazunk. -Egy nagy edényben felforrósítunk 5 dkg vajat és világosra pirítjuk benne a lisztet; felöntjük hideg tejjel és simára keverjük. Gyakori kevergetés mellett sûrû mártássá forraljuk be. -A még forró mártásba belekeverjük a reszelt sajt felét és a 2 tojássárgáját. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. -Az egyben maradt karfiolt a tál közepére tesszük és körülrakjuk a másik karfiol rózsáival. Beterítjük a gépsonkával, meghintjük petrezselyemmel, sózzik, borsozzuk. -Végül leöntjük a mártással és rászórjuk a másik adag reszelt sajtot. (de a kész ételre is rászórhatjuk, úgy még mutatósabb is lesz) -Mindezek után a karfiolt elõmelegített sütõben 230ºC-on kb. 20 perc alatt átsütjük és azon melegében tálaljuk. Tanácsok: * a 402 kcal egy adagra vonatkozik Kalóriatartalom: 402 * kcal A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |