Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldropogós recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Nyersanyagszükséglet egy főre: sárgarépa 50 gr, zöldborsó 20 gr,
petrezselyemgyökér 10 gr,
karfiol 20 gr,
apróra vágott petrezselyemlevél 5 gr,
tojás
fél darab,
Rama margarin
kukoricadara 10 gr,
vöröshagyma 5 gr,
étolaj 20 gr,
ebből kb. 7 gr szívódik fel,


Elkészítés:
Zöldségropogós

Készítése: a megtisztított és leöblített zöldségféléket gőzben vagy gyengén sózott vízben puhára főzzük. Amikor felpuhult, húsdarálón ledaráljuk vagy apró kockára vágva egy tálba tesszük. Ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemlevéllel, reszelt vöröshagymával, margarinnal, majd hozzákeverjük a tojást és a kukoricadarát. Amikor a masszát már jól összedolgoztuk, vizes kézzel pogácsákat vagy ujjnyi hosszúságú rudacskákat formálunk belőle és a felmelegített olajban pirosra sütjük.

Tanácsok:
Melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: csillibilli112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott » Színes zöldségtál » Kapros rántott cukkini » Sült paprika virslivel
» Párolt patisszon » Gombás zakuszka » Olasz pirított zöldségek » Zöldséges-sonkás sajtgolyók
» Tócsni 2. » Fűszeres rakott gomba » Bújtatott paradicsom » Paradicsomos burgonya sütve
» Brokkolisfelfújt » Töltött gomba a mikróból » Kelbimbó sülve » Gombapörkölt riszzel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.