Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos-brokkolis vegyes tál recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg brokkoli
40 dkg karfiol
4dl tej
1dl víz
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg reszelt sajt
2 kávéskanál kukoricakeményítő
2 evőkanál fenyőmag vagy hámozott mandula
szerecsendió
őrölt bors


Elkészítés:
A megmosott és lecsöpögtetett karfiolt és brokkolit egyforma, kicsi rózsákra szedjük, és egy kivajazott jénai tálba vegyesen, jó szorosan elrendezzük.A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, majd állandóan kevergetve beleöntjük a felforralt tejbe, és további két percig forraljuk. Beledolgozzuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszát a zöldségekre öntjük, meghintjük a reszelt sajttal és a magokkal.
Előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai vegyes saláta » Feta sajtos vegyessaláta » Vegyes sült zöldség » Téli vegyes saláta
» Argentin vegyes saláta » Vegyes saláta » Diós vegyes saláta » Nyers vegyes zöldségsaláta
» Vegyespikáns lekvár » Gyömbéres vegyes saláta » Sajtos vegyes zöldség » Vegyes sült zöldségek
» Vegyes joghurtos turmix » Vegyes disznósajtsaláta » Aszpikos vegyes zöldség » Szilvás vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.