Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aszpikos vegyes zöldség recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
35 dkg fehérrépa
2 kis póréhagyma
12,5 dkg zöldbab
30 dkg zöldborsó
1 tasak zselatinpor
5 dl húsleves (leveskockából)
1 csokor tárkony


Elkészítés:
A kétféle répát meghámozzuk, a pórét és a zöldbabot megtisztítjuk. Minden zöldséget sós vízben külön-külön puhára főzünk, majd lecsöpögtetjük, és hideg vízzel leöblítjük. A zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a húslevesbe keverjük, és állni hagyjuk. Amikor már sűrű, néhány kiskanálnyit egy téglalap alakú forma aljára simítunk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Néhány szál tárkonyt, majd néhány zöldséget teszünk rá. Erre ismét aszpikot simítunk, majd újra hűtőbe tesszük a dermedésig. Amikor már megdermedt, a maradék zöldséggel és a tárkonnyal megrakjuk, és a maradék aszpikkal bevonjuk. Hűtőbe állítjuk.

Tanácsok:
Tálaláskor salátalevelekkel kibélelt tálra borítjuk


A receptet beküldte: csakizsoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rizsfelfújt » Zöldséges MISOleves » Zöldséges-sonkás őzgerinc » Vegyes turmix
» Anna Zöldség levese » Csőben sült vegyes zöldség » Párolt zőldség » Téli vegyes saláta
» Energiaital zöldségekkel » Zöldséges túróturmix » Zöldséges rizs gazdagon » Zöldséges gombakrémleves
» Gombás, zöldséges husi » Aszpikos sonkatekercs » Sült zöldségek » Zöldségleves Éva módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.