Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes grill recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csirkemell,
1 kisebb cukkini,
2 paradicsom,
2 kis endívia,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál citrom kifacsart leve,
2 szelet tonhal,
8 garnélarák,
néhány szál bazsalikom,
rozmaring,
petrezselyem,
só,
bors

Elkészítés:
Az előkészített csirkemellet apró kockákra daraboljuk. A megmosott para-dicsomot és az endíviát félbevágjuk. A cukkinit megmossuk, vastagon felkarikázzuk. Az előkészített hozzávalókat a nyársakra húzzuk. Először a fél paradicsomot, majd felváltva egy-egy csirkemell kockát, cukkini karikát. A nyárs másik végét félbevágott paradicsommal zárjuk. A megmosott bazsalikom, rozmaring és a petrezselyem szárát lecsipkedjük, a zöldfűszereket apróra vagdaljuk, majd elkészítjük a páclét. Az olajba beleforgatjuk a zöldfűszereket, hozzáöntjük a kifacsart citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük. Megforgatjuk benne a tonhalszeleteket, a rákot, és a maradék páccal megkenjük a nyársakat, és felforrósított grillrácsra tesszük, köré rakjuk a maradék hozzávalókat, a tonhalat, rákot, endíviát. A nyársak mindkét oldalát 3-4 perc alatt megsütjük, a zöldségeknek 1-2 perc is elég. A tonhalat vastagságától függően legalább 5 percig sütjük. Friss nyári salátával kínáljuk.

Tanácsok:
Különféle sajtos mártásokat készíthetünk hozzá, például márványsajtos, rokfortos, kapros, fokhagymás stb.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlős grillázshenger » Grillezett tonhal » Téli vegyes saláta » Vegyes turmix
» Vegyes nyári saláta » Grillcsirke zöldséggel » Különleges grillpác » Grillcsirke olaszosan
» Vegyes húscsíkok » Vegyes saláta » Vegyes pizza » Feta sajtos vegyessaláta
» Vegyespikáns lekvár » Vegyes püré leves gazdagon » Halas grillnyársak » Grill-krumpli


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.