Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nyári vegyes saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 közepes kemény paradicsom vékonyra karikázva
1 lila- vagy vöröshagyma, esetleg újhagyma vékonyra karikázva
1 tv paprika vékonyra szeletelve
2 közepes fürtös uborka hámozva, gyalulva (vagy 1 kígyóuborka)
10 szem magozott olajbogyó (elhagyható)
1 evőkanál olívaolaj
2 dl víz
kb. 4-5 teáskanál 10%-os ecet (vagy egyéb fűszeres ecet)
kb. 3 teáskanál cukor
kb. 1 csapott mokkáskanál őrölt feketebors
kb. 1 csapott teáskanál só
petrezselyem vagy bazsalikomlevél

Elkészítés:
A zöldségeket salátástálba szeletelem, közben sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom. Hagyom állni, kb. 20 percig, hogy a fűszerek átjárják a zöldségeket, közben salátalevet keverek vízben a cukorral és az ecettel. Ráöntöm a zöldségekre, beleszórom a fele zöldfűszert, finoman átkeverem (ízlésemre igazítom a fűszerekkel). Tetejére szórom a maradék zöldfűszert, és tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőben pihentetem.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fejes saláta répával » Japán vegyestál » Nyers céklasaláta » Tőkehalmáj-saláta
» Nyári gyümölcsfészek » Retek saláta » Toszkán saláta » Hússaláta oroszosan
» Csirkesaláta » Medvehagymás saláta » Kaposzta salata » Zabpelyhes-epersaláta
» Fokhagymás spagettisaláta » Ringlis sajtsaláta » Krinolinos saláta » Alma – banán saláta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.