Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos rakottas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
50 dkg karfiol
2-3 evőkanál zsír
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 tojás
5 dkg kókuszreszelék (vagy kókuszliszt)
2 dl kókuszkrém (cocomas)
1-2 evőkanál citromlé
10 dkg Totu
törött bors


Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet és addig sütjük tovább, amíg annak színanyagai ki nem oldódnak. A darálthúst összekeverjük a zöldpetrezselymes hagymával, 1 tojással és a kávédarálóval porrá őrölt kókusszal. Ízesítjük törött borssal, sóval. Hozzáforgatjuk a kisebb rózsákra szedett nyers karfiolt, majd az egészet tűzálló tálba terítjük. A Totut a kókuszkrémmel, a citromlével és a maradék tojással turmixgépben egyneműsítjük. Ízesítjük sóval, törött borssal, majd a rakott karfiol tetejére öntjük. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Provence-i rakottas » Mexikói rakottas » Pudingos rakottas » Cukkinis rakottas
» Karfiolos sertésszelet » Pulykarakottas » Karfiolos rakott burgonya » Babapiskótás rakottas
» Szines zöldségrakottas » Tavaszi rakottas » Zöldség rakottas » Karfiolos csirkeleves
» Karfiolos pulykagolyók » Tarhonyás rakottas » Barnarizs-rakottas » Római rakottas


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.