Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Barnarizs-rakottas recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
2 tasak Riceland Barna rizs
Knorr Delikát ételízesítő
40 dkg brokkoli, mélyhűtött is lehet, tisztítva, rózsáira bontva
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál apróra vágott vegyes zöldfűszer (például: petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma)

őrölt bors
4 főtt tojás, tisztítva, karikákra vágva
reszelt szerecsendió
15 dkg sajt, reszelve
a tál kikenéséhez: vaj

Elkészítés:
A rizst a dobozon olvasható leírás szerint ételízesítős vízben megfőzzük. A brokkolit lobogva forró sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A lecsepegtetett, langyosra hűlt rizst a tojással, a tejszínnel és az apróra vágott fűszerekkel összekeverjük. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, majd a vajjal kikevert tűzálló tálba simítjuk.

A brokkolit és a főtt tojáskarikákat csinosan elrendezzük rajta. Szerecsendióval, sajttal meghintjük, és 180 °C-os (légkeveréses sütőben 165 °C) sütőben a sajtot ráolvasztjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köles lepény (glutén mentes) » Töksaláta » Rozskása gyümölccsel » Cracer
» Dubarry csirke, másképp » Cukkinis csirkemell 2. » Mákos-köles süti » Zöldség curry
» Karcsúsító reggeli » Káposztás lepénykék » Tök-pörkölt » Tönkölylepény
» Rokfortos omlett » Kukorica kása » Barnarizs csőben sütve » Gluténmentes zabtallér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.