Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítom, megmosom, majd kuktafazékba teszem. Ráöntök egy liter vizet, megsózom, és a kukta jelzésétõl számított 20 percig fõzöm. Közben a karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem és meleg vízben többször átmosom. A fõtt csirkehúst leszûröm, kicsontozom, apróra vágom és a leszûrt lébe visszateszem, majd a karfiolrózsákkal együtt puhára fõzöm. Közben a vajat megmelegítem, megszórom a liszttel és világosra pirítom, majd berántom vele a levest. Ízesítem az õrölt fenyõmaggal, a törött borssal, az apróra metélt petrezselyemzölddel, végül belekeverem a tejfölt és jól felforralom.

Elkészítési idő: 55 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos sajtleves » Karfiolos hús » Brokkolis-karfiolos pulyka » Orosz csirkeleves
» Sonkás-karfiolos tészta » Karfiolos rakott burgonya » Nyári csirkeleves babbal » Spanyol csirkeleves
» Kínai gombás csirkeleves » Zalai csirkeleves » Karfiolos tészta » Brokkolis-karfiolos csirke
» Karfiolos pulykagolyók » Karfiolos palacsinták » Karfiolos tonhal Update2 » Karfiolos krumplileves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.