Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Provence-i rakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
fél kg darált hús
1 kg krumpli
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 teáskanál provence-i fűszerkeverék
2 evőkanál paradicsompüré
vörösbor, kb 1,5 dl
só, liszt, étolaj
őrölt szerecsendió
1 dl főzőtejszín
reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés:
A darált húst megpirítom, beleteszem a provence-i fűszerkeveréket, apróra vágott fokhagymát, kicsit tovább pirítom. Utána beleteszem a paradicsompürét, annyi vörösbort, hogy ne legyen sok leve.
Amíg kicsit párolódik, a megtisztított leszeletelt krumplit sorba rakom egy jénai tálban, megsózom, a vöröshagymát is rászelem vékonyan. újabb sor krumpli, majd a húsos szósz következik.
A tetejére ismét krumpli kerül, amit megsózok.
Besamelt készítek, amibe beleteszem a szerecsendiót, tejszínt, és befedem vele a krumplit.
Alufólia alatt sütöm kb fél órát, majd a fóliát leveszem, megszórom reszelt sajttal, és pirosra sütöm.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági rakottas » Pulykarakottas » Tavaszi rakottas » Erdélyi rakottas
» Csirkerakottas » Zöldséges rakottas » Szalonnás rakottas » Diós rakottas
» Sonkás zellerrakottas » Almás rakottas » Spenótos-rukkolás rakottas » Mediterrán rakottas
» Tökös rakottas » Vega rakottas » Sült padlizsán rakottas » Cukkinirakottas görögösen


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.