Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kel káposztástészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 db kisebb fej kelkáposzta,
4 gerezd fokhagyma,
1/2 teáskanál őrölt köménymag,
1/2 teáskanál só,
250 g teljes kiőrlésű száraz tönkölytészta (széles metélt),
olívaolaj.

Elkészítés:
A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és a leveleket kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Kevés olíva olajat teszünk fel hevülni egy lábasban, és átfuttatjuk rajta a fokhagymát. Belekeverjük a kelkáposztát, sózzuk és a köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt kb. 5 perc alatt félpuhára pároljuk. A tönkölytésztát bő, sós vízben 2 percig főzzük, majd a lángról levéve még 3 percig hagyjuk puhulni. Leszűrjük és összeforgatjuk a párolt kellevéllel. Azon melegében fogyasztjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőben sült spagetti » Almás morzsatészta » Káposztás tészta » Rakott tészta gyümölcsel
» Hajdinás Tészta !! :)) » Eszkimó lángos » Áfonyás gombócok » Paradicsomos gnocchi sütőben
» Dödöli » Ropogós makaróni » Édes tészta » Zsemle felfújt
» Tejszínes-zöldséges tészta » Carbonara tészta » Sonkás tészta » Spagetti carbonara2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.