Tutireceptek.hu fejléc

Kel káposztástészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 db kisebb fej kelkáposzta,
4 gerezd fokhagyma,
1/2 teáskanál őrölt köménymag,
1/2 teáskanál só,
250 g teljes kiőrlésű száraz tönkölytészta (széles metélt),
olívaolaj.

Elkészítés:
A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és a leveleket kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Kevés olíva olajat teszünk fel hevülni egy lábasban, és átfuttatjuk rajta a fokhagymát. Belekeverjük a kelkáposztát, sózzuk és a köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt kb. 5 perc alatt félpuhára pároljuk. A tönkölytésztát bő, sós vízben 2 percig főzzük, majd a lángról levéve még 3 percig hagyjuk puhulni. Leszűrjük és összeforgatjuk a párolt kellevéllel. Azon melegében fogyasztjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótszószos tészta » Vertperec » Pórés tészta » Póréhagymás-ananászos tészta
» Gombás farfalle » Hamis leveles tészta » Sült tészta édesen » Rakott juhtúrós laska
» Rakott husos tészta » Sajtos-szalonnás tekercs » Gombás, vagy húsos palacsinta » Tészta "csaknehusi" módra
» Rántott camambert makarónival » Gombás-zöldborsós spagetti » Spenótos-mascarponés farfalle » Csodasajtos.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.