Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kel káposztástészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 db kisebb fej kelkáposzta,
4 gerezd fokhagyma,
1/2 teáskanál őrölt köménymag,
1/2 teáskanál só,
250 g teljes kiőrlésű száraz tönkölytészta (széles metélt),
olívaolaj.

Elkészítés:
A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és a leveleket kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Kevés olíva olajat teszünk fel hevülni egy lábasban, és átfuttatjuk rajta a fokhagymát. Belekeverjük a kelkáposztát, sózzuk és a köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt kb. 5 perc alatt félpuhára pároljuk. A tönkölytésztát bő, sós vízben 2 percig főzzük, majd a lángról levéve még 3 percig hagyjuk puhulni. Leszűrjük és összeforgatjuk a párolt kellevéllel. Azon melegében fogyasztjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tortilla pizza » Túrós -spenótos burek » Rántott palacsinta » Tejfölös tészta gazdagon
» Tortelloni sajtmártással » Lasagnetészta (egyszerű) » Hideg lángos » Házi tortillatekercs
» Zelleres spagetti » Mázas süti » Gyors lasagne réteslapból » Túró pogi
» Rimini spagetti » Rakott lencse » Sajtos zöldséges spagetti » Gránátos kocka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.