Tutireceptek.hu fejléc

Kel káposztástészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 db kisebb fej kelkáposzta,
4 gerezd fokhagyma,
1/2 teáskanál őrölt köménymag,
1/2 teáskanál só,
250 g teljes kiőrlésű száraz tönkölytészta (széles metélt),
olívaolaj.

Elkészítés:
A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és a leveleket kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Kevés olíva olajat teszünk fel hevülni egy lábasban, és átfuttatjuk rajta a fokhagymát. Belekeverjük a kelkáposztát, sózzuk és a köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt kb. 5 perc alatt félpuhára pároljuk. A tönkölytésztát bő, sós vízben 2 percig főzzük, majd a lángról levéve még 3 percig hagyjuk puhulni. Leszűrjük és összeforgatjuk a párolt kellevéllel. Azon melegében fogyasztjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-zöldséges tészta » Töltött lepény (Olcsó) » Fűszeres palacsintalángos » Különleges Spagetti
» Húsvét utáni rizsestál » Kapros juhtúrós sztrapacska » Gombász-tészta » Ketchupos tészta
» Sajtos tészta ínyenc módra » Csípős spagetti » Túrós csusza serpenyőben » Spagetti holland módra 2
» Túró pogi » Pórés rétes » Albán sajtos lepény » Cukorborsós metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.