Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Keletlen pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg liszt
5 evőkanál cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:
Egy közepes tepsit alaposan vajjal kikenünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.

Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.

Takarékon (kb. 30 perc)tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi csoki » Pudingos - gesztenyés szelet » Rétes lusta asszony módra » Habos lekváros fánk
» Fehérboros krémtorta » Citromos-narancsos sütemény » Fűszeres almás pite » 3 bit szelet
» Pettyes mézes » Olcsó lekváros aprósütemény » Kukoricamálé » Bicikli szelet:
» Banán tekercs » Kókuszos sütemény I. » Bálint szelet » Csokoládés-sárgabarackos süti


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.