Tutireceptek.hu fejléc

Keletlen pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg liszt
5 evőkanál cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:
Egy közepes tepsit alaposan vajjal kikenünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.

Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.

Takarékon (kb. 30 perc)tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcskenyér egyszerűen » Túrós-almás lepény » Mogyorós árvácska korong » Skót fincsi krémes
» Cappuccino szelet (Kata-féle) » Kávészelet » Ánizsos piskóta fogyózóknak » Vanília habbal töltött muffin
» Svéd almatorta » Tiramisu muffin » Legtutibb csokimáz! » Hullám szelet
» Barackos lepény » Feketeerdei adventi kalács » Túrós kekszes pohárkrém » Kókuszos süti /nagyon finom/


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.