Tutireceptek.hu fejléc

Skót fincsi krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

50 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
15 g szalalkáli
1 csipet só
3 ek vaj (a 4 tepsi kikenéséhez)

A krémhez

1.25 l tej
5 db tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 csomag vaníliás cukor

A tetejére

10 dkg tortabevonó (étcsokoládés)
5 dkg margarin

Elkészítés:
A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk.
Még forrón megtöltjük vele a lapokat.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a margarint, és ezt a masszát a langyos süti tetején egyenletesen eloszlatjuk.
Kihűlés után nem sokkal már szeletelhető, de másnapra még finomabbá puhul.

Tanácsok:
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 35x35x3 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorókrémes diótorta » Mennyei mézes krémes » Kijevi krémes » Fincsi kinai kel saláta
» Talléros krémes » Töpörtyűkrémes szendvics » Vaníliakrémes kakaós süti » Citromkrémes sütemény
» Skót kedvenc krémes » Karamellás fincsi krémes » Sajtkrémes-csirkés muffin » Tonhalkrémes zabpalacsinta
» Kókuszos, ananászos krémes » Skót krémes » Fincsi töltött tök » fincsibe


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.