Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-almás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt

4 tojás

10 dkg cukor

25 dkg túró

2,5, dl tejföl

1,2, dl tej

8 közepes nyári alma

9 evőkanál olaj

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

A tepsi kikenéséhez:

Ráma sütőmargarin

Elkészítés:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az átpasszírozott túrót, az egyik tojást, a tejet az olajat, a cukrot és az egyik zacskó vaníliás cukor. Robotgéppel sima tésztává keverjük.
Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük. A gömbölyű felét késsel több helyütt, párhuzamosan bevagdossuk, citromlével megcsepegtetjük.
A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és a másik zacskó vaníliás cukorral.

Margarinnal kikenünk egy kb. 22x32 cm-es tepsit. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Kirakjuk a gyümölccsel, leöntjük a tojásos tejföllel, majd megszórjuk a lecsöpögtetett mazsolával.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 1 órát sütjük.
A sütési idő második felében a tészta szélét alufóliával befedjük, nehogy megégjen. Rácsra téve kihűtjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós lepény » Burgonyás lepény » Édes lepény » Kefíres lepény
» Pita görög lepénykenyér » Egreses lepény » Sonkás brokkolilepény » Takart sárgabaracklepény
» Gombás hablepény » Krémsajtlepény kékszőlővel » Almás, túrós lepény » Almás lepény - gyors
» Habos mákos lepény » Brokkolilepény » Diós lepény » Franciska almás lepénye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.