Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-almás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt

4 tojás

10 dkg cukor

25 dkg túró

2,5, dl tejföl

1,2, dl tej

8 közepes nyári alma

9 evőkanál olaj

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

A tepsi kikenéséhez:

Ráma sütőmargarin

Elkészítés:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az átpasszírozott túrót, az egyik tojást, a tejet az olajat, a cukrot és az egyik zacskó vaníliás cukor. Robotgéppel sima tésztává keverjük.
Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük. A gömbölyű felét késsel több helyütt, párhuzamosan bevagdossuk, citromlével megcsepegtetjük.
A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és a másik zacskó vaníliás cukorral.

Margarinnal kikenünk egy kb. 22x32 cm-es tepsit. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Kirakjuk a gyümölccsel, leöntjük a tojásos tejföllel, majd megszórjuk a lecsöpögtetett mazsolával.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 1 órát sütjük.
A sütési idő második felében a tészta szélét alufóliával befedjük, nehogy megégjen. Rácsra téve kihűtjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós lepény (Krisztitől) » Diós-cseresznyés lepény » Fűszeres sonkás lepény » Túrós-almás-szójaszelet
» Krumplis lepények » Gyergyói szilváslepény » Hamis túróslepény » Lekváros lepény
» Joghurtos sajtos lepény » Krumplilepénykék » Almás meggyes túrós lepény » Szilvás-túrós lepény
» Habos mákos lepény » Zabpelyhes szilváslepény » Habos túróslepény » Juhtúrós Lepény Albi módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.