Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-almás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt

4 tojás

10 dkg cukor

25 dkg túró

2,5, dl tejföl

1,2, dl tej

8 közepes nyári alma

9 evőkanál olaj

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

A tepsi kikenéséhez:

Ráma sütőmargarin

Elkészítés:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az átpasszírozott túrót, az egyik tojást, a tejet az olajat, a cukrot és az egyik zacskó vaníliás cukor. Robotgéppel sima tésztává keverjük.
Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük. A gömbölyű felét késsel több helyütt, párhuzamosan bevagdossuk, citromlével megcsepegtetjük.
A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és a másik zacskó vaníliás cukorral.

Margarinnal kikenünk egy kb. 22x32 cm-es tepsit. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Kirakjuk a gyümölccsel, leöntjük a tojásos tejföllel, majd megszórjuk a lecsöpögtetett mazsolával.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 1 órát sütjük.
A sütési idő második felében a tészta szélét alufóliával befedjük, nehogy megégjen. Rácsra téve kihűtjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás lepény » Gyümölcsös túrós lepény » Cukkinis-fetás lepénykék » Almás lepényem
» Káposztás lepény Ági módra » Lepényhal görög salátaval » Szedres lepény (20 db) » Sütőtökös lepény
» Meggyes lepény Ági módra » Ribizlis-túrós lepény » Sajtos kukoricás lepény » Kongói lepény anyós módra
» Sajtos-burgonyás lepény » Diós lepény » Káposztás lepénykék » Lepénykenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.