Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt ,
petrezselyem zöld ,
pirospaprika,
bors,
só,
1 dl tejföl (esetleg 2 dl tej) .

Elkészítés:
A kelkáposztát laskára vágjuk, torzsás részét kidobjuk. Jól megmossuk, sós vízben puhára főzzük, petrezselyem zöldet, borsot teszünk hozzá. Ezután az olajból és a lisztből készült világos rántással - melyhez késhegynyi pirospaprikát is teszünk - berántjuk, felforraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt, ha nincs, adhatunk helyette a leveshez 2 dl tejet.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú malacleves » Édes bundáskenyér » A legfinomabb bableves » Calico leves
» Zsályás paradicsomleves » Citromos -túrótorta » Káposztalé-leves székelyesen » Erdélyi raguleves
» Részeges lencseleves » Füstöltsajt leves » Citromos csirkekrém leves » Zabpehely fasírt
» Hideg banánkrém leves... » Kolozsvári bableves » Lyoni sertésszelet.... » Tuniszi pörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.