Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi csorbaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg. szinhús ( bármilyen)
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
1 kis fej karalábé,
2-3 szem burgonya, só,
1 mokkáskanál őrölt feketebors,
1 db. csípős paprika
2-3 evőkanál étolaj (vagy sertészsír)
1 csokor zöldpetrezselyem
1 db. citrom leve
A galuzskához: tojás, só, liszt

Elkészítés:
A húst megmossuk, felkockázzuk. A felforrósított zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd paprikázzuk s beletesszük a húst is, amit kissé pörkölübk, majd kevés vizet aláöntve főzünk. Izesitjük sóval, kevés őrölt feketeborssal. A zöldségeket tisztitás után felszeleteljük, daraboljuk, majd egy másik edényben enyhén sós vízben készre főzzük. Ha kész hozzáadjuk a húst és az egészet felhígítjuk, majd belefőzzük az apróra szaggatott galuskát, tovább borsozzuk, s a csipős paprikával is erősítjük. A végén utánízesítjük, citrom levével savanyítjuk. Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel diszitjük.

Tanácsok:
Bográcsban is főzhető, ekkor egyxmás után végezzük a műveleteket. Különleges ízt kapunk akkor, ha lestyán 2 szál lestyánlevéllel főzzük együtt.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi malacaprólékleves » Erdélyi rakott káposzta » Csorbaleves egyszerüen » Vinetta (erdélyi étel)
» Erdélyi szász torta » Erdélyi aprópecsenye » Erdélyi túrófánk » Erdélyi tárkonyos tokány
» Kocsonya erdélyi módra » Erdélyi fatányéros » Erdélyi leves » Erdélyi tokány
» Erdélyi padlizsánkrém » Erdélyi borsos tokány » Erdélyi galuska » Erdélyi burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.