Tutireceptek.hu fejléc

Babos tejszines csirkemáj recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
-50 dkg csirkemáj
-10 dkg húsos szalonna
-2 szál póréhagyma
-15 dkg vegyes színű paprika
-1 teáskanál szárított tárkony
-15 dkg főtt bab (konzerv)
-2 dl tejszín

Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, és a nagyobb darabokat kettévágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A paprikát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát apró kockákra vágjuk.
A szalonna zsírját kipirítjuk, rátesszük a csirkemájat. Amikor megpirult (4-5 perc), rátesszük a pórét, a paprikát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a tárkonnyal. Összepirítjuk. A babot leöblítjük, és a puha paprikához keverjük. Összerottyantjuk, ráöntjük a tejszínt, és 2-3 perc alatt összefőzzük, majd tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 598 kcal

A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájjal töltött tök » Tejszínes hagymaleves 2. » Tejszínes pogácsa » Bolgár zöldbabos csirke
» Tejszínes-túrós sütemény » Tejszínes alma » Tejszínes zellerkrémleves » Tejszínes gombaleves
» Csirkemáj szalonnában » Tejszínes túrótorta!! » Tejszines hal sajttal » Pikáns csirkemáj pástétom
» Mézes - tejszínes torta » Tejszínes tükörtojás » Tejszínes mézes minikrémes » Csirkemáj grillsütőben


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.