Tutireceptek.hu fejléc

Kelt kifli spenóttal töltve recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
70 dkg liszt
3 evőkanál burgonyapehely /el is maradhat/
1 mokkás kanál aszkorbinsav /el is maradhat/
3 teáskanál só
1,5 teáskanál cukor
2 dl tej
2-3 dl kefír, vagy joghurt, vagy tejföl
8 evőkanál olaj
5 dkg élesztő vagy ennek megfelelő szárított élesztő /én ez utóbbit használom/

spenótlevelek
egész tojás
reszelt sajt

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrok /kb. 10 perc kézzel dagasztva/, majd meleg helyen kelesztem.
Utána 64 db gombócra darabolom el a tésztát, majd egy kiolajozott tálcára téve a tenyeremmel egy határozott mozdulattal kilapítom.
Friss spenótleveleket sós vízzel leforrázok, s ráhelyezem a nyers tésztára, felsodrom kis kifli alakúra és sütőpapírral bélelt tepsiben még hagyom kelni.
Sütés előtt felvert egész tojással megkenem, bőven szórok a tetejére reszelt sajtot és előmelegített sütőben megsütöm.

Tanácsok:
Fotók megtekinthetőek a naplóm 668-671-s bejegyzéseiben.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykacomb-töltve » Sertésborda töltve. » Magdaléna kifli » Burgonyás teakifli
» Mandulás vagy diós kifli » Sós-sajtos kiflike » Túrós rakott kifli » Diós pozsonyi kifli
» Karamellkrémes diós kifli » Virslis kifli » Habkönnyű sóskifli » Olimpiai kifli
» Sajtos kifli Emy módra » Óriás rongyos kifli » Lekváros kifli » Sajtos kiflik 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.