Tutireceptek.hu fejléc

Sertésborda töltve. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja, 4 db. friss tyúktojás, 10 dkg. füstölt kemény sajt, ízlés szerint só, őrölt fekete bors,1 kiskanál fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld. A bundázáshoz. 2 db. tojás, zsemlemorzsa, liszt, só. A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:
A sertéskarajról a csontot eltávolítjuk, formázzuk, kipotyoljuk, mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal. A tojásokat enyhén sós vízben közben megfőzzük, . A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A kemény sajtot lereszeljük. A főtt tojás megtisztítását követően a tojást villával összetörjük, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a petrezselyem zöldet, sóval, őrölt fekete borssal és a fűszerpaprikával összedolgozzuk, majd a kész töltelékkel a hússzeletekre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval összetűzzük. Olajat hevítünk. Közben a hústekercseket hagyományos módon bundázzuk és forró olajban kisütjük. Köretként sült burgonyát, burgonyakrokettet, rizst adjunk hozzá.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésborda spárgával » Pálffy-sertésborda » Lecsós sertésborda » Natúr sertésborda
» Töltött sertésborda » Sertésborda hentes módra » Temesvári sertésborda » Milánói sertésborda
» Részeges sertésborda » Sertésborda Gellért módra » Emeletes Sertésborda » Bakonyi sertésborda
» Fűszeres sertésborda » Sertésborda mandarin módra » Brabanti sertésborda » Sertésborda Paksa módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.