Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás vagy diós kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg margarin
10 dkg porcukor + a szóráshoz
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
5 dkg lehéjazott, darált mandula vagy dió
25 dkg liszt

Elkészítés:
A margarint szobahőmérsékletűre melegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukor felét, a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és tovább habosítjuk. A porcukor másik felét összekeverjük a darált mandulával,vagy a dióval a liszttel együtt a masszához adjuk, és sima tésztává dagasztjuk. Három cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztarudat kb. kisujjnyi vastag darabokra vágjuk, kezünkkel megsodorjuk, kifliket formázunk belőle, és a tepsire rakjuk. A sütőben kb. 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A tepsiben, még melegen megszórjuk porcukorral, és hagyjuk kihűlni, csak azután rakjuk tálra.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Szottyos" kifli » Finom sós kiflik » Magdaléna kifli » Kiflikoch >
» Barackos kiflifelfújt » Kiflikoch 2 » Virslis kiflik » Sajtos pogácsa, kifli
» Vaníliás-diós kifli » Hot-dog kifli » Mandulás tallér » Mandulás-csokis keksz
» Mandulás gyümölcssaláta » Tejes kifli » Kókuszos kifli Ági módra » Rakott sajtos kifli


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.