Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás vagy diós kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg margarin
10 dkg porcukor + a szóráshoz
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
5 dkg lehéjazott, darált mandula vagy dió
25 dkg liszt

Elkészítés:
A margarint szobahőmérsékletűre melegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukor felét, a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és tovább habosítjuk. A porcukor másik felét összekeverjük a darált mandulával,vagy a dióval a liszttel együtt a masszához adjuk, és sima tésztává dagasztjuk. Három cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztarudat kb. kisujjnyi vastag darabokra vágjuk, kezünkkel megsodorjuk, kifliket formázunk belőle, és a tepsire rakjuk. A sütőben kb. 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A tepsiben, még melegen megszórjuk porcukorral, és hagyjuk kihűlni, csak azután rakjuk tálra.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás forralt bor » Töltött kifli » Vajas kifli » Vajaskifli
» Töltött sült kifli » Magdolna kifli » Becsei sajtos kifli » Mandulás-epres palacsinta
» Gesztenyés kifli » Túrós rakott kifli 2. » Hókifli a legegyszerűbben » Fahéjas-almás kiflik
» Vendégváró sós kifli » Burgonyás teakifli » Sajtos pogácsa, kifli » Pékkifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.