Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom sütőtökös pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 teáskanál cukor
40 dkg sütőtök
50 dkg finomliszt (+ liszt kelleni fog hozzá, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk)
1 db tojás (+ 1 a tetejére kenéshez)
35 dkg vaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
3 ek szezámmag (a tetejére)

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben, és a cukorral felfuttatjuk.
Az előzőleg megsütött, langyosra hűlt, és áttört sütőtököt (én botmixerrel kicsit pürésítettem) összedolgozzuk a liszttel, tojással, vajjal és az élesztős tejjel. Borssal, sóval ízlés szerint ízesítjük, és simára gyúrjuk (+ liszt kelleni fog hozzá, a cél, hogy könnyű, de már nem ragadós tésztát kapjunk).
Letakarva, langyos helyen kb. fél órán át kelesztjük.
Ezután 1-1, 5 cm vastagra nyújtjuk, négybe hajtjuk, majd ismét 1-1, 5 cm vastagra nyújtjuk. A pogácsákat kiszaggatjuk, sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük, és további fél órát kelesztjük.
A tetejét megkenjük tojással, és meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahúsos fasírtpogácsa » Ircsi túrós pogácsája » Sajtos túrós pogácsa » Gombapogácsa
» Finom túrós gombóc » Karfiol finomság » Sütőtökös risotto » A legfinomabb bableves
» Krumplis pogácsa olajjal » Tepertős pogácsa » Krumplipogácsa » Szakállas pogácsa
» Zsíros pogácsa » A legfinomabb rizs » Sonkáspogácsa » Bajor pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.