Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Leveles almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 nagyobb alma
7,5 dkg vaj
5-7,5 dkg cukor (ki mennyire édesen szereti)
fahéj
1 csomag mirelit leveles tészta

Elkészítés:
Az almákat meghámozom, kiszedem a magházat, majd nyolc gerezdre vágom őket. A vajat megolvasztom, beleteszem a cukrot, majd amikor már sárgásbarna lesz, beleteszem az almát. Megszórom fahéjjal. Kb. tíz percen át párolom, néha megkeverem, majd amikor már szószos állaga lesz (kicsit besűrűsödik), leveszem a tűzről, és egy tepsibe öntöm. A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtom, majd ráterítem az almára. Megszurkálom. 200 fokon 30 percen át sütöm. Ha kicsit kihűlt, tálcára borítom.

Tanácsok:
Isteni finom, gyors, olcsó. Még a morzsákat is megettük.


A receptet beküldte: gpetra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom almás lepény » Kati almás sütije » Habos-almás "pite" » Orosz almás lepény
» Vaníliás-almás kekszszelet » Almás-gyömbéres csirkemell » Mesealmás » Almás túrókocka
» Almás-fahéjas piskóta » Almás pite - tejmentesen » Almás-diétás kekszgolyó » Karacsonyi csudaalmas
» Almás-túrós finomság » Almás dara » Almás krémes 2. » Almás diós másképpen


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.