Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelt palacsinta szederkrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 tojás
2 tojássárgája
1 kávéskanál só
3 evőkanál porcukor
1 dkg friss élesztő
3 dl langyos tej
1 dl olaj

a krémhez
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
15 dkg cukor
1 dl tejszín
25 dkg mascarpone sajt
40 dkg szeder
1 citrom

Elkészítés:
Tegyük keverőtálba a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgákat, a sót, a porcukrot, a morzsolt élesztőt, a langyos tej felét, majd keverjük simára, és a maradék tejet is adagoljuk hozzá. A palacsintatésztát langyos helyen, konyharuhával letakarva kelesszük meg. Keverjük át, és kevés forró olajban süssünk belőle kissé vastagabb palacsintákat. A krémhez olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a lisztet, majd apránként, állandóan kevergetve öntsük hozzá a tejet, és főzzük sűrűre. Keverjük bele a cukrot meg a tejszínt, és hűtsük ki. Keverjük habosra a mascarponéval, majd lazán forgassuk bele a friss szedret, és a reszelt citromhéjat. A krémmel töltsük meg a palacsintákat, és sodorjuk fel. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis Rántott Palacsinta » Tiramisu palacsinta » Palacsintatorta » Málnás palacsinta
» Palacsintás rétes » Kedvenc Palacsinta tésztám » Fehérjepalacsinta » Gombás hal palacsintaágyon
» Habos palacsintametélt » Meggyes palacsinta » Teljes kiőrlésű palacsinta » Narancsos-rumos palacsinta
» Rumos-burgonyás palacsinta » Zabpalacsinta » Angol palacsinta » Háromszéki palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.