Tutireceptek.hu fejléc

Kaviáros palacsinta recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás

Elkészítés:
A krémsajtot összekeverjük a citromlével és a konyakkal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon vékonyra karikázott zöldhagymát. A sajtos krémmel megkenjük a palacsintákat és elosztjuk rajtuk a kaviárt. Ezután a palacsintákat szorosan felcsavarjuk, és két végüket úgy hajtjuk össze, hogy ne bomolhassanak ki. Lisztbe, felvert nyers tojásba mártjuk, majd ismét lisztbe forgatjuk. Azonnal 180 fokos olajba rakjuk, és 5-6 perc alatt szép világosbarnára megsütjük. Két részletben süssük meg, hogy a kis palacsintáknak elegendő helyük legyen úszni, különben összeragadhatnak. Az olajból kivéve, papírtörülközőn leszárítjuk, és tetszés szerint hidegen vagy melegen kínáljuk. Egyszerűen és gyorsan készíthető, különleges ínyencfalat.


A receptet beküldte: mese

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros palacsinta » Csurgatott palacsinta » Bécsi túrós palacsinta » Zöldfűszeres palacsinta
» Bécsi palacsinta 2 » Hargitai rakott palacsinta » Skót palacsinta » Túrós kakaós palacsinta
» Diétás palacsinta » Fűszeres palacsintalángos » Gundel palacsinta » Amerikai palacsinta
» Kukoricás palacsinta » Diákpalacsinta » Finn tepsis palacsinta » Erdélyi ordás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.