Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kenyér sütőtálban recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
75dkg liszt (keverve:50dkg finomliszt+25dkg teljes őrlésű liszt)
4 tk. só
1,5 dl langyos tej
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
0,5 dl olaj
3-4 dl langyos víz

Elkészítés:
A lisztbe sót teszek. A langyos tejbe szórok 1 teáskanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, ami kb 3-5 perc alatt felfut. Ekkor beleöntöm a lisztbe, beleöntök 0,5 dl olajat és a langyos vízzel összegyúrom.
Az elején kicsit ragacsos, de 2-3 perc dagasztás után szépen összeáll és sima, rugalmas tészta lesz belőle, ami elválik a tál oldalától. Ekkor megszórom kis liszttel (a tészta alatt is) rárakom a kelesztőtál tetejét, majd így kelesztem 60-75 percig. Ezután lisztezett deszkán átgyúrom majd belerakom egy sütőpapírral kibélelt római tál aljába. Így hagyom 20-25 percig, míg újrakel. Mielőtt sütőbe rakom három kis vágást ejtek a tetején és vizes ecsettel átkenem. 200 fokos előmelegített sütőben 1,5 óráig sütöm. Kivéve
megint átkenem vízzel.
Igazi jó kenyér lesz belőle, jó ropogós héjjal.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Toszkán kenyérsaláta » Annus püspökkenyere » Cserepes kenyér » Elzászi kenyérlángos
» Krumplis kenyérlángos » Kenyér » Narancsos püspökkenyér » Majom kenyérke
» Kolbászos kenyérlángos » Lenmagos, gépi kenyerem » Burgonyás kenyér » Teljes kiőrlésű rozskenyér
» Hamis csokikenyér » Alföldi finom kenyér » Bundás kenyér zsír nélkül » Cserépben sült kenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.