Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Keresztanyám fánkja recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
10 dkg cukor
kevés só
2 tojássárgája, 1 egész tojás
2 dl tejföl
0,5 l tej
1 csomag szárított élesztő
késhegynyi szódabikarbóna
1 dl olaj

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a cukor egyrészével elkevert langyos tejben. A lisztbe mélyedést készítek, és a felfutott élesztőt beleöntöm, a tetejét megszórom kevés liszttel. Hozzá keverem a tojásoksárgáját és az egész tojást, a maradék cukrot, tejfölt, tejet, olajat, szódabikarbónát és közepesen lágy tésztává gyúrom. Hagyom meg kelni, kinyújtom és kiszaggatom. Sütés előtt még kelesztem 10 percet, bő olajban kisütöm. Porcukorral meghíntve kínálom. Másnap is friss, finom. (Én dagasztó géppel állítom össze előírás szerint beletéve a hozzávalókat.)


A receptet beküldte: Sarolta1954


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Moncsa puFánkja » Habcsillagok és -szívek » Muffin tészta » Velencei tésztafánk
» Oroszkrém » Kincsesbánya(Kata-féle) » Diétás rizses kuglóf » Kakaós-meggyes sütemény
» Mézes háztető » Baklava (szerintem) » Csokoládés minitorták » Különleges piskótás alagút
» Csokipuding házilag » Mogyorókrém (vegan) » Málnás kekszes süti » Almaszalámi


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.