Tutireceptek.hu fejléc

Mórabórás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
16 dkg margarin
5 dkg porcukor
0,5 dl tejföl
2 tojássárgája
pici só EZ AZ ALAPTÉSZTA
3 tojássárgája
10 dkg porcukor
1,5 dl tejföl
5 dkg liszt
5 tojásfehérje EZ MEGY A TETEJÉRE
1 kg érett mórabóra- vagy szilva!
10 dkg porcukor
12 dkg darált dió EZ A TÖLTELÉK

Elkészítés:
A lisztet a zsíradékkal elmorzsolom,, majd a porcukrot a tojássárgákat, a tejfölt összegyúrom, majd egy picit pihenni hagyom. Vékonyra nyújtva a tepsire helyezve villával megszurkálom, félig megsütöm kb. 170 fokos sütőben. Ha kihűlt, ráteszem a sajnos magvas mórabórát, mert ha kimagvazod, jön a húsa is, de nagyon klassz, ahogy tele van gyöngyökkel a tepsi!
Megszórom a porcukorral és a dióval, majd ráöntöm
s masszát, amibe természetesen a tojásfehérjét fel kell verni. Közepes, kb 150 fokos sütőben megsütöm.

Tanácsok:
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ízkavalkádot, mert a mórabóra savanyú jellegű, de ugyanakkor mégis édes, a massza meg édes, nahát együtt a kettő, hm, fenséges!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: anyoca69


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Flambírozott almáslepény » Anyós lepény » Juhtúrós Lepény Albi módra » Gesztenyés almás lepény
» Cseresznyés lepény » Szilvás lepény (update 2) » Kefíres lepény » Spagettilepény
» Gombás Rizslepény » Szilvás lepény kelesztve » Sárgabarack lepény » Csokoládés lepény
» Gyümölcsös túrós lepény » Tejfölös cukkini lepény » Bácskai almáslepény » Túrós-almás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.