Tutireceptek.hu fejléc

Diós- béles recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

30 dkg liszt
1 csomag sütőporral elkeverve,
3 dkg cukor,
1 db tojás,
12 dkg zsír.

A töltelékhez

baracklekvár,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg darált dió,
1 evőkanál rum,
2 tojás.

Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk.
Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk.
A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojás sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Rákenjük a tésztára, a tészta másik felét pedig a töltelékre reszeljük.
Tojással megkenjük.
Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Kihűlés után négyszögletesre vágjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-diós-fahéjas kalács » Diós-körtés rétes » Diós-szilvás pite » Diós-lekváros puffancs
» Diós-kókuszos-csokiskenyér » Diós-almás céklasaláta » Diós-tejszínes kocka » Diós-barackos
» Diós-habos szeletek » Diós-kakaós csodasüti » Diós-fügés rétes » Diós-meggyes süti
» Almás béles » Andland / Vargabélese » Diós-zelleres haltekercsek » Vargabélesem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.