Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kijevi torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A lapokhoz:

7 tojás fehérje
1 teáskanál citromlé
22,5 dkg cukor
1 cs. vaníliacukor
4,5 dkg liszt (helyettesíthető étkezési keményítővel)
15 dkg kesudió

A krémhez
7 tojás sárgája
40 dkg cukor
3 dl tej
50 dkg vaj
2 dkg kakaó
2 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál konyak

Elkészítés:
Első lépésben a kesudiót aranyszínűre pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben durvára daráljuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, fokozatosan adagolva bele a cukrot, vaníliát és pár csepp citromlevet. Akkor jó a hab, ha az edényünkből fejjel lefelé sem esik ki. Összekeverjük a szárazanyagokat, (kesudió, liszt) és óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot, a masszánkhoz keverjük.
Két tepsire olajozott sütőpapírt teszünk, és egy 27 cm.-es tortakarika segítségével ráhalmozzuk fele-fele arányban a tésztánkat.A tetejét elegyengatjük, de nem baj, ha rusztikus lesz a tortánk teteje.
A lapokat 160 fokon 1 óráig sütjük.

Krém elkészítése.

7 tojás sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverünk, közben a tejet, a maradék cukorral felforraljuk. A felforrt tejes cukorszirupot lassan, kanalanként adjuk a tojásmasszához, majd visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Hagyjuk kihűlni.
A vajat a vaníliacukorral szintén habosra keverjük (minimum 5 perc,magas fokozaton) majd hozzáadjuk a kihűlt tojáskrémet.

A torta összeállítása.
Az egyik lapot tortatálra helyezzük, bőségesen megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot (rusztikus felével lefelé, hogy szép sima legyen a tortánk felülete)
A maradék krémbe belekeverjük a kakaót, és a konyakot, majd bevonjuk vele a tortánkat.
Díszítésnek csak a fantáziánk, és a kézügyességünk szab határt. A fehér krémet színesíthetjük ételszínezékkel, ebből színes virágokat formázva, de a legegyszerűbb változat ha csak megszórjuk pörkölt mogyoróval.

Tanácsok:
Ajánlatos a megsült lapokat 24 órát pihentetni gőzmentes helyen, hogy a lapok jól kiszáradjanak.


A receptet beküldte: imaginary


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fanta torta » Karamelltorta » Fahéjas torta » Kolbászos-sajtos torta
» Gyümölcsös joghurttorta » Nagyanyám narancstortája » Vakondtúrás torta » Mézes almatorta
» Lawrence csokis tortája » Zöldségtorta » Répatorta olívaolajjal » Finom fehér labda torta
» Túrótorta liszt nélkül » Finom banános torta » Malakoff torta » Homoktorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.