Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus mézes házi krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 ek tej
1 db tojás
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 ek méz
40 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
A krémhez:
1 l tej
3 csomag vaníliás krémpor
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg margarin
25 dkg vaj
3 csomag tejszín
2 csomag habfixáló

Elkészítés:
A tejhez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vajat és a mézet. Alaposan összekeverjük, majd felfőzzük. A forró keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, simára keverjük, majd jól összedolgozzuk és kétfelé osztjuk a tésztát.
Mindkét adag tésztát négyszögletes lappá nyújtjuk, majd külön-külön megsütjük és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a vaníliás krémport, a cukrot és a vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük, majd a még forró krémben vegyítjük el a margarint. Hagyjuk kihűlni, aztán hozzákeverjük a vajat is.
A tejszínben eldolgozzuk a habfixálót, majd verjük kemény habbá. A kész krémet az egyik, már kihűlt süteménylapra kenjük, ráteszünk egy vastag réteg tejszínhabot, majd letakarjuk a másik lappal. A tetejét porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diplomatakrémes » Egyszerű hamis krémes » Mézespogácsa » Krémes póréleves
» Skót krémes I. » Őszibarackkrémes torta » Mézes, puncsos » Mártos mézes kokusszal
» Mézes parfé » Túrós-krémes » Francia krémes diétásan » Krémes sült spenót
» Túrókrémes palacsinta » Babapiskótás krémes » Krémes szőlő saláta » Mézes-mustáros csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.