Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus orosz céklás káposztasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 db közepes cékla,
1-2 db kovászos uborka,
4-5 db krumpli,
só,
1 db sárgarépa,
50 gramm újhagyma vagy vörös hagyma,
150 gramm savanyú káposzta,
olaj.

Elkészítés:
A krumplit, a sárgarépát és a céklát más-más edényben megfőzzük, majd lehűtjük.
Ezután megpucoljuk, és kis darabokra felszeleteljük (a répát esetleg le is reszelhetjük egy közepes reszelővel).
A hagymát és a kovászos uborkát szintén felvágjuk apró kockákra.
A felszeletelt zöldségeket, kivéve a céklát, összekeverjük a savanyú káposztával, és hozzáadjuk az olajat.
A cékla szeleteket külön edényben szintén megöntözzük egy kis olajjal és megkeverjük.
Ezután már a céklát is hozzáadhatjuk a többi összetevőhöz, jól elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk.

Hagyjuk egy kicsit a salátát összeállni, miközben krumpli és a káposzta is átveszi a cékla szép lilás színét.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás káposztasaláta » Céklasaláta majonézzel » Céklás húspogácsa » Orosz céklasaláta
» Klasszikus görög saláta » Káposztasaláta paleo módon » Káposztás céklasaláta » Csokoládés-céklás sütemény
» Gyümölcsös céklasaláta » Káposztasaláta gazdagon » KFC káposztasaláta » Hagymás céklasaláta
» Céklás tojássaláta » Oroszkrém Torta » Ponty oroszosan » Orosz krémtorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.