Tutireceptek.hu fejléc

Kockás hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Színhús (csirke, pulyka, halfilé)
hagyma
fokhagyma

bors
húsleves alaplé

tejszínes-fokhagymás spenót
vagy
karfiol, tejföl/joghurt
currypor/zöldfűszerek

Elkészítés:
A kockás hús lehet csirke- vagy pulykamell, halfilé. A kiindulópont mindig az, hogy kevés olajon, hagymán (fokhagymán) lepirítjuk, sózzuk- borsozzuk, kevés alaplével továbbfőzzük, és innentől kezdve végtelen számú variációval folytathatjuk. Egyik kedvenc változat: tejszínes, fokhagymás spenótot főzök, nem sűrűre, majd az elkészült hússal összekeverem és főzöm még kb. 5 percig. A másik: karfiolt párolok, ízesítem, majd tejföllel és natúr joghurttal pürésítem, curryporral keverem a masszát, és összekeverem a hússal. Tálalás: barna (vagy barna/fehér kevert) rizzsel, tésztával, de én sokszor csak magában fogyasztom.


A receptet beküldte: Pms1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlekockás őrület » Kockás káposzta » Rántott bárány » Almás-szilvás csirke
» Lecsós malac tarhonyával » Csórós csirke, gazdagon » Édes-savanyú csirkemáj » Mézes csülök
» Mustáros csirkeszárnyak » Kukoricás apróhús » Duplahagymás mézes csirke » Bolognai szósz
» Fetás-tejszínes pulykamell » Csirke alaplé » Töltött karaj, másképpen » Húsos rántott karfiol


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.