Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hamis rántott csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirke-alsócomb,
15 deka kukoricapehely,
1 gerezd fokhagyma,
1 pohár joghurt,
kevés só és frissen őrölt bors,
2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).
Amíg a sütő melegszik, készítsd elő a csirkecombokat. Mosd meg őket alaposan meleg folyóvíz alatt, aztán töröld meg mindegyiket papírtörlővel.
Ha már szárazak, húzd le róluk a bőrüket. Legegyszerűbb, ha ezt a kezeddel csinálod, de a végén jól jöhet egy kés, amivel levágod a combokról a lehúzott bőrt. Az előkészített csirkecombokat tedd félre egy kicsit.
Csináld meg a panírt, azaz a kukoricapehely-morzsát. Ehhez először vegyél elő 3 uzsonnás zacskót, majd tedd bele az egyikbe a kukoricapelyhet. Ezután húzd rá a kukoricapelyhes zacskóra a maradék 2 zacskót. Így biztosan nem szakad ki a zacskó, ha elkezded majd összetörni benne a kukoricapelyhet.

Üss rá néhányszor finoman egy sodrófával vagy egy nehéz merőkanállal a kukoricapelyhes zacskóra. Ettől összetörik a pehely. Csináld addig, amíg a pehely morzsás nem lesz.
Tedd a joghurtot egy mély tányérba.
Pucold meg a fokhagyma-gerezdet, majd a kézi reszelő nagy lukú oldalán reszeld bele a joghurtba.
Következik a panírozás. Sózd és borsozd meg a csirkecombokat, majd márts bele őket egyenként a joghurtba, aztán hempergesd meg mindet a kukoricapehely-morzsában. Tedd félre egy pillanatra a bepanírozott csirkecombokat.
Vegyél elő egy tepsit vagy egy tűzállótálat, és simíts bele sütőpapírt.
Rakd ki egymás mellé a sütőpapíros tepsire a bepanírozott csirkecombokat úgy, hogy ne érintkezzenek egymással.
Permetezd be olívaolajjal a csirkecombokat. Ehhez vegyél elő egy üres, tiszta virág-spriccnit, tedd bele az olajat, és ebből permetezd meg egyenletesen a csirkecombokat.
Süsd meg bepanírozott csirkecombokat a meleg sütőben kb. 35-40 perc alatt. Ha beléjük szúrsz egy hústűvel, és nem rózsaszín lé folyik ki belőlük, hanem áttetsző, akkor készen vannak. Figyelj rá, hogy amikor beteszed és kiveszed a tepsit, vegyél fel sütőkesztyűt vagy csavard konyharuhába a kezed, mert a sütő meleg, és esetleg megégetheted magad.
A megsült csirkecombokat azonnal tálalhatod.

Tanácsok:
Krumplipürével és paradicsomsalátával nagyon finom.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott csirkeszív » Hamis somlói ünnepek után » Fűszeres rántottcsirkemell » Hamis Eszterházy golyók
» Almás rántott sajt » Dióval rántott csirkemell » Ananászos rántott szelet » Olcsó hamis tejszelet
» Hamis májgombóc » Sajtos rántott csirkemáj » Töltött rántott cukkini » Hamis túrós sütemény
» Rántott tojáskrokett » Mandulás rántott hal » Habkönnyű rántotta » Hamis marcipángolyók


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.