Tutireceptek.hu fejléc

Töltött pulyka Éva módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db pulyka,
2 kis fej vöröshagyma,
20 dkg marhahús,
2-3 szem krumpli,
só,
bors,
fokhagyma,
pici olaj.

Elkészítés:
Egy pici olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Beletesszük a darált marhahúst, sózzuk ,borsozzuk ízlés szerint, közben megfőzzük a krumplit.
Ha a marhahús megpárolódott, összekeverjük a főtt és megtört burgonyával.
Még ízesítjük pici fokhagymával.
Ezzel megtöltjük a pulyka belsejét, meglocsoljuk pici olajjal, lefedjük fóliával, és betesszük sülni.
3-4 óra mire szép aranysárgára megsül.
Közben csinálhatunk hozzá egy könnyű mártást is, csipkebogyót /fagyasztottat/ összefőzünk pár szem aszalt gyümölccsel, amit picit /főzés közben/ megcukrozunk.
A megsült pulykából kiszedjük a tölteléket tálra, hozzá a mártás és a szeletekre vágott pulyka, kész az ünnepi fogás.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hússal tőltötthagyma » Mandulás rakott pulyka » Lúdláb torta Emyke módra » Töltött csirkecomb
» Csirkével töltött gomba » Rádói pulykamell » Makarónis pulykasaláta » Jugó kifli magyar módra
» Spagetti - Evelyn módra » Chilis bab Anikó módra » Töltött paprika rántva » Töltött apró kifli
» Káposztával töltött zsemle » Töltött kagylótészta » Székely pulykacomb » Töltött cukkíni egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.