Tutireceptek.hu fejléc

Töltött pulyka Éva módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db pulyka,
2 kis fej vöröshagyma,
20 dkg marhahús,
2-3 szem krumpli,
só,
bors,
fokhagyma,
pici olaj.

Elkészítés:
Egy pici olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Beletesszük a darált marhahúst, sózzuk ,borsozzuk ízlés szerint, közben megfőzzük a krumplit.
Ha a marhahús megpárolódott, összekeverjük a főtt és megtört burgonyával.
Még ízesítjük pici fokhagymával.
Ezzel megtöltjük a pulyka belsejét, meglocsoljuk pici olajjal, lefedjük fóliával, és betesszük sülni.
3-4 óra mire szép aranysárgára megsül.
Közben csinálhatunk hozzá egy könnyű mártást is, csipkebogyót /fagyasztottat/ összefőzünk pár szem aszalt gyümölccsel, amit picit /főzés közben/ megcukrozunk.
A megsült pulykából kiszedjük a tölteléket tálra, hozzá a mártás és a szeletekre vágott pulyka, kész az ünnepi fogás.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött kellevél » Csirke jóasszony módra. » Parajos pulykamell » Káposztás lepény Ági módra
» Rakott pulykamell » Currys csirke Maris modra » Majonézes pulykacsomag » Töltött tekercs
» Juhsajttal töltött paprika » Kakaós kalács észt módra » Hagymás töltött tojás » Pulykaropogós
» Zöldséges pulyka » Töltött paprika sütve » Pulykahús másképpen » Túróval töltött husi


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.