Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kocsis saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg enyhén csípõs csalamádé, 2 nagy savanykás alma, 25-30 dkg virsli vagy krinolin (szafaládé), 1 nagy fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél dl csalamádé vagy savanyú káposzta leve, 3 evõkanál salátaolaj, 1 púpozott teáskanál mustár, ízlés szerint só, kevés porcukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A virslit hideg vízbe rakom és kis lángon forráspontig melegítem, de ügyelek arra, hogy ne forrjon fel. Amíg melegszik, addig a csalamádét egészen apróra vágom és salátástálba rakom. A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom és megsózom. Az almát megmosom, kicsumázom és ugyancsak felkockázom, majd a csalamádéhoz keverem. A csalamádélevet összekeverem az olajjal, a mustárral, a zúzott fokhagymával, a cukorral és a borssal, majd ráöntöm az almás csalamádéra. Ezután hozzáadom a hagymakockákat, végül hozzáadom a még tûzforrón vékonyra karikázott virslit. Az egészet alaposan összekeverem. Amíg kihûl, többször is megforgatom, hogy a leve mindenhol érje. A már kihûlt salátát befedem és a hûtõszekrénybe rakom legalább fél napra, hogy az ízei jól összeérjenek.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes gyümölcssaláta1 » Csirkés saláta » Csirkesaláta » Sajtos krumplisaláta
» Garnéla-sárgadinnye saláta » Mézes alma saláta » Almás-sajtos körtesaláta » Vegetáriánus vegyes saláta
» Cecília-saláta » Spárgás cukkinisaláta » Joghurtos zöldbabsaláta » Saláta leves I.
» Mexikói vitamin saláta » Grúz diós uborkasaláta » Krumplisaláta másképpen » Feta -tonhal saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.