Tutireceptek.hu fejléc

Kocsis saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg enyhén csípõs csalamádé, 2 nagy savanykás alma, 25-30 dkg virsli vagy krinolin (szafaládé), 1 nagy fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél dl csalamádé vagy savanyú káposzta leve, 3 evõkanál salátaolaj, 1 púpozott teáskanál mustár, ízlés szerint só, kevés porcukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A virslit hideg vízbe rakom és kis lángon forráspontig melegítem, de ügyelek arra, hogy ne forrjon fel. Amíg melegszik, addig a csalamádét egészen apróra vágom és salátástálba rakom. A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom és megsózom. Az almát megmosom, kicsumázom és ugyancsak felkockázom, majd a csalamádéhoz keverem. A csalamádélevet összekeverem az olajjal, a mustárral, a zúzott fokhagymával, a cukorral és a borssal, majd ráöntöm az almás csalamádéra. Ezután hozzáadom a hagymakockákat, végül hozzáadom a még tûzforrón vékonyra karikázott virslit. Az egészet alaposan összekeverem. Amíg kihûl, többször is megforgatom, hogy a leve mindenhol érje. A már kihûlt salátát befedem és a hûtõszekrénybe rakom legalább fél napra, hogy az ízei jól összeérjenek.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás tengeri saláta » Eper-banán saláta » Sárgadinnye saláta » Almás-kukoricás saláta
» Kukorica saláta » Light frankfurti saláta » Vörös káposztasaláta » Finn halsaláta
» Gundelsaláta » Csirkés-almás tésztasaláta » Cézár saláta 1924-Mexikó » Egzotikus gyümölcssaláta
» Zellersaláta » Nyers céklasaláta » Sonkás kukoricasaláta » Almás zellersaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.