Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös lecsó (vegan) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg paprika
0.5 kg paradicsom
2 db nagy vöröshagyma
olaj
pirospaprika

bors
1 tk. liszt
300 g növényi tejföl

Elkészítés:
A paprikát, paradicsomot megmossuk, majd tetszés szerint kockára vágjuk, felcsíkozzuk a vöröshagymával együtt.
Kevés olajat hevítünk egy lábasban, és megfonnyasztjuk a hagymát.
Ezután félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáöntünk 1 dl vizet.
Visszatesszük melegedni, és hozzáadjuk a paprikát.
Fedő alatt alacsony hőfokon félig puhára főzzük, aztán beletesszük a paradicsomot is.
Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhul benne minden.
Közben habarást készítünk, és a kész lecsóhoz keverjük.
Egyet forralunk rajta, melegen, friss kenyérrel tálaljuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos lecsó » Tökös lecsó Update1 » Zöldborsókrém (vegan) » Tejfölös húsos kifli
» Tejfölös lepény » Tejfölös rakott csirke » Tejfölös paprikás krumpli » Tejfölös karalábé.
» Tejfölös krumpli főzelék » Lecso’s szelet » Spanyol sült rizs (vegan) » Tejfölös nokedli
» Meggyes csokitorta (vegan) » Tejfölös diós » Tejfölös süti » Fokhagymás tejfölös kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.