Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös lecsó (vegan) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg paprika
0.5 kg paradicsom
2 db nagy vöröshagyma
olaj
pirospaprika

bors
1 tk. liszt
300 g növényi tejföl

Elkészítés:
A paprikát, paradicsomot megmossuk, majd tetszés szerint kockára vágjuk, felcsíkozzuk a vöröshagymával együtt.
Kevés olajat hevítünk egy lábasban, és megfonnyasztjuk a hagymát.
Ezután félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáöntünk 1 dl vizet.
Visszatesszük melegedni, és hozzáadjuk a paprikát.
Fedő alatt alacsony hőfokon félig puhára főzzük, aztán beletesszük a paradicsomot is.
Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhul benne minden.
Közben habarást készítünk, és a kész lecsóhoz keverjük.
Egyet forralunk rajta, melegen, friss kenyérrel tálaljuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-pudingos sütemény » Cukkini lecsó » Tejfölös finom torta » Gombás-sajtos lecsó
» Tejfölös karalábé leves » Tejfölös karfiolleves » Tepsis, lecsós csirkemáj » Palacsinta (vegan)
» Tejfölös márványsajt » Új Nokedlis lecsó » Színes lecsó » Lecsóshús
» Falafel - vegán » Cukkinis lecsós ponty » Tejfölös sült paprika » Mustáros-tejfölös karaj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.