Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
1 teáskanál cukor
4 evőkanál liszt
2 csipet só
vaj- és liszt a tepsi kikenéséhez.

Kolbászkrémhez:
1 pár Gyulai kolbász
3 doboz natúr sajtkrém

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek a pici sóval.
Hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül óvatosan beledolgozom a 4 púpozott evőkanál lisztet. (én rétes lisztet használok hozzá.)A masszát sütőpapírral kibélelt, zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm. Kb. 25x35 cm-esbe.
Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on (légkeverésesnél 160 °C-on) sütöm, kb. 15 percig.
A kolbászt ledarálom.Összekeverem 2 doboz sajtkrémmel, megkenem vele a piskótát, majd a hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen.
Ezután kenem a tetejére a maradék natúr sajtkrémet.
Tálalás előtt rombusz alakra vágom, kolbászkarikával, lila hagymával, salátalevéllel, sárgarépa csíkokkal díszítem.

Tanácsok:
Kép is látható róla az adatlapomnál, de szerintem nem olyan mutatós mert egy egész tálcát fényképeztem, de az íze a nagyon finom!


A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babapiskóta torta » Kolbászos-sajtos csiga » Piskótás tejföltorta » Meggyes babapiskótás
» Babapiskótás álomtorta » Túró Rudi piskóta rolád » Mandarinos habos piskóta » Málnás piskótabomba
» Piskótával töltött piskóta » Kolbászos sajtkrém » Vizes piskóta 2. » Piskóta (update 1)
» Kolbászos tökfasírt » Meggyes Rotschild-piskóta » A tökéletes piskóta » Csokoládés piskóta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.