Tutireceptek.hu fejléc

Köménymagleves buggyantott tojással recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db tojás, 2 kiskanál köménymag, 1,5 liter víz, só,olaj, 1 evőkanál liszt, 1 kiskanál pirospaprika, 2 evőkanál citromlé, csipetnyi őrölt fekete bors, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 szelet pirított kenyér kis kockára vágva.

Elkészítés:
A lisztet az olajban - állandó keverés mellett - világosbarnára pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Közben megsózzuk és beleszórjuk a köménymagot is, majd kb 5-6 percig főzzük. Tűzről lehúzzuk és leszűrjük a levet a magokról. Visszatesszük a tűzre és ízesítjuk citromlével, csipetnyi borssal. A tojásokat egészben belebuggyantjuk a forrásban levő levesbe és még főzzül 3-4 percig. Jó, ha a tojások belseje híg marad.Tálalás előt megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojással töltött fasírt » Tojássaláta » Káposztaleves tojással » Töltött burgonya tojással
» Rakott hús tojással » Tojással rakott tarhonya » Madársaláta főtt tojással » Sült paprika tükörtojással
» Nepáli tojássaláta » Pirított kenyér tojással » Almás sajtos tojássaláta » Paradicsom gombás tojással
» Sóskaleves, tojással » Karfiol tojással. » Padlizsán tojással » Tavaszi tojássaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.