Tutireceptek.hu fejléc

Korhelyleves egyszerűen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg savanyú apró káposzta, 50 dkg füstölt parasztkolbász, 50 dkg füstölt oldalas, 3 db babérlevél, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kapor, só, bors, 1 kávés kanál őrölt kömény, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 kanál zsír vagy étolaj.

Elkészítés:
Korhelyleves egyszerűen.
A korhelyleves egyszerűen elkészíthető. A savanyú káposzta nagyon egészséges és tartalmas leves készíthető belőle nyáron kánikula és télen a hideg téli napokban is A savanyú káposztát kimossuk, és kicsavarjuk. A kolbászt 5 centis darabokra vágjuk és feldaraboljuk a füstölt oldalast is. A káposztát, az oldalast, a kolbászt és az egészben hagyott, megtisztított vöröshagymát a babérlevéllel, a fokhagyma gerezdekkel odatesszük főzni .Amikor a leves már majdnem elkészült hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a köménymagot, a borsot, és ha szükséges sózzuk is. Amikor minden megpuhult rántást készítünk. Hozzáadjuk a tejet és készre főzzük. Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.Nyáron hidegen, télen forrón, melegen kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémleves egyszerűen » Püspökkenyér egyszerűen » Padlizsán extra egyszerüen » Toroskáposzta egyszerűen
» Pizza egyszerűen » Székelytokány egyszerűen » Túrós lepény egyszerűen » Csángó gulyás egyszerűen
» Sajtleves egyszerűen » Kókuszgolyó egyszerűen » Sajtgolyó egyszerűen » Tócsni egyszerűen
» Puncsos süti egyszerűen » Somlói galuska(egyszerűen) » Gofri recept egyszerűen » Gombapörkölt egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.