Tutireceptek.hu fejléc

Krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta
25 dkg cukor
9 dl víz
4 cs. vanília puding
4 dl víz
12 db tojásfehérje
25 dkg cukor

Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom kettévágom, elnyújtom, kisütöm.
Egy nagy lábasba beleöntök 9 dl vizet, hozzáadok 25 dkg kristálycukrot és felfőzöm. Elkeverem a 4 cs. pudingport a 4 dl (hideg) vízben és hozzáöntöm a sziruphoz, folyamatosan keverve sűrűre főzöm. A tojások fehérjét 25 dkg cukorral nagyon kemény habbá verem, és a még forró krémhez keverem. A lapokat a meleg krémmel megtöltöm. Ha kihült szeletelem.

Tanácsok:
Az egyik lapon még sütés előtt bejelölöm a vágás helyét, és majd ez lesz a felső lap. Így könnyebb lesz szeletelni. Én általában egy éjszakát hagyom hülni. A krém készítésénél az a fontos, hogy a fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Nem kell zselatin bele. Megéri elkészíteni.


A receptet beküldte: Cili59


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia krémes » Tejszínes krémes » Szilvás krémes madár módra » Sajtkrémes bundáskenyér
» Epres túrókrémes torta » Túrós-krémes » Banánkrémes csók » Krémes - másként
» Banánkrémes Pite » Körte krémes » Intelligens krémes * » Ananászkrémes csirke
» Kijevi krémes(Kata-féle) » Hideg krémesem » Diós-kakaókrémes muffin » Krémes pulykafalatkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.